Integrale kijk op sportaccommodaties bevordert duurzaamheid

Buitensportaccommodaties zijn deel van de groene ruimte en daarom is Stichting Groenkeur sponsor van de Vakbeurs Sportaccommodaties, die op 14 maart plaatsvindt in Expo Houten. Groenkeur vindt het belangrijk dat naast groenprofessionals ook de opdrachtgevers die betrokken zijn bij ontwerp, bouw, inrichting, onderhoud en/of beheer van sportaccommodaties thuis zijn in de mogelijkheden van groen.

Groenkeur promoot de integrale kijk op aanleg en onderhoud van sportaccommodaties. Sportcomplexen omvatten naast sportvelden ook omgevingsgroen. Het één is niet los te zien van het ander te zien. Juist in deze tijd waarin klimaat en duurzaamheid een centrale plek innemen, bieden groenaannemers integrale, klimaatadaptieve oplossingen. Zeker de combinatie met groene daken maakt dit extra aantrekkelijk.

Chemievrij beheer

Met het oog op onkruidbeheersing is chemievrij beheer verplicht: onkruid- en ziektevrij houden van sportcomplexen verlangt planmatig en gespecialiseerd onderhoud met gezond bodemleven. Vakbekwame Groenkeur-bedrijven, die jaarlijks worden gecontroleerd door onafhankelijke certificatie-instellingen, bieden een beproefde aanpak met duurzame oplossingen voor accommodaties waar sporters en publiek in een fijne en gezonde omgeving kunnen vertoeven.

Groenspiratie

Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties verzorgt een aantal Groenkeur-deelnemers lezingen over aanleg en onderhoud van sportcomplexen. Daarnaast is er de Groenspiratie Tour. Deze tour voert langs exposanten die in een korte pitch bezoekers bijpraten over de laatste ontwikkelingen of bijzonderheden in het groen op sportaccommodaties.

Stichting Groenkeur

Groenkeur levert een gewaardeerd en onafhankelijk keurmerk binnen een verscheidenheid aan certificaten die ingezet worden om vakmanschap en duurzaamheid binnen de sector te behouden en te bevorderen. Het keurmerk van Groenkeur is een onmisbaar element in de selectiecriteria van tevreden opdrachtgevers en zorgt met het aanbod van een actuele kennisbank voor de juiste verbinding tussen de diverse partijen binnen de sector.

Groenkeur is naast sponsor van de Vakbeurs Sportaccommodaties ook partner van het Platform Openbare Ruimte.