Huisman Sportveldinnovatie

Huisman Sportveld Innovatie en Waterconditionering is een bedrijf met jarenlange ervaring in aanleg en onderhoud van tennisbanen, wij zijn bekend met de problematiek die daar bij hoort.
Wij ontwikkelen apparatuur om tennisbanen gemakkelijker en beter te onderhouden zo de levensduur van banen te verlengen en het speelcomfort te verbeteren. Met de ontwikkeling van ons elektronische frequentie geregelde doseerpomp systeem heeft Huisman Sportveld Innovatie een doorbraak gemaakt in de tennis- en hockeywereld betreffende de preventieve alg- en mos bestrijding zowel in Nederland als in België.

Wateroverlast kunstgras sportvelden:

  • Door klimaatverandering (tropisch buien), intensive bespeling en veroudering van onze sportvelden, is zowel op voetbal, hockeyvelden of tennisbanen wateroverlast ergernis nummer 1.
  • De huidige kunstgras stabiliteitsmatten zijn op deze hoeveelheid water in korte tijd meestal niet berekend, het water blijft te lang staan, resultaat, ernstige vervuiling, alg en mosvorming.

Oplossing hiervoor is de mat van extra perforaties te voorzien zodat deze het water sneller kunnen afvoeren.
Huisman Sportveldinnovatie bv heeft een machine ontwikkeld waarmee wij in enkele dagen de velden van nieuwe of extra perforaties kunnen voorzien en hierdoor de waterdoorlaatbaarheid op een betaalbare manier sterk kunnen verbeteren ongeacht de leeftijd van de banen.
Het afgelopen jaar hebben we met deze machine op tientallen voetbalvelden en tennisbanen het water probleem opgelost.

Roodzand ingestrooide banen
:

Dat er weinig onderhoud aan deze banen nodig zou zijn en deze zouden spelen als gravelbanen wijst in de praktijk toch anders uit. De Huisman Probounce lijkt niet alleen op gravel, maar speelt ook als gravel. Het onderhoud aan deze banen is minimaal, dit komt door de samenstelling van de stabiliteitsmat. Door een dichtere poolbezetting is er minder infill nodig als op vergelijkbare banen. Dit betekent dat de banen sneller zijn, de belijning beter zichtbaar is, de waterdoorlaatbaarheid beter en het dagelijks onderhoud minimaal.

Door de infill (ronde korreltjes) blijft de doorlaatbaarheid optimaal. De Huisman Probounce hoeft niet na elke partij te worden gesleept, behoeft geen beregening, een half uur onderhoud per week per baan is voldoende. Deze voordelen zijn te danken aan de dichtere poolbezetting en de slijtvastheid van de vezel. Door deze samenstelling is het voor ons mogelijk om een garantie van 12 tot 15 jaar op de Huisman Probounce te geven.
Al deze voordelen hebben er voor gezorgd dat de Probouncebanen een groot deel van de markt naar zich toe heeft getrokken er liggen op dit moment ruim tweehonderd banen.
Niet alleen onderhoud en levensduur, ook de speeleigenschappen van de Probouncebanen zijn van doorslaggevende aard.
De Probouncebanen zijn als enige gecertificeerd voor uitvoering Rood zandingestrooide banen, als in Rood / Groen de speeleigenschappen van deze uitvoeringen zijn identiek.
De Rood / Groene variant is vanwege de blanke infill die word gebruikt voordeliger.
De Probouncebanen zijn een goede investering voor de vereniging, zowel in levensduur speeleigenschappen als de aanschafprijs.

Onderhoud Gravelbanen:

Ook voor het speelklaar maken en onderhoud van zowel de traditionele als de gravelbanen op afschot bent u bij ons aan het goeden adres.

Huisman Sportveldinnovatie bv heeft een ruime ervaring met deze banen.

Wij werken met de modernste machines om in het voorjaar de banen speelklaar te maken, een goede voorjaarsbeurt is zeer belangrijk het bepaalt het speelcomfort en de waterdoorlaatbaarheid van de banen gedurende het hele seizoen.

Onderhoud afschotbanen.

Ook voor deze banen geld goed onderhoud is van het grootste belang, bij deze banen is het belangrijk dat het juiste afschot in de banen blijft om zo de voordelen van deze banen volledig te benutten.

Afschotbanen gaan meer als 20 jaar mee, dan is het belangrijk om regelmatig grootonderhoud uit te laten voeren.

Na dit grootonderhoud zijn de banen weer vergelijkbaar met nieuw aangelegde banen.

Dit alles onder volledige garantie, informeer bij onze referenties.