Gelderland Sport! ook in de openbare ruimte

De openbare ruimte wordt ook wel 'de grootste sportaccommodatie' genoemd. Er zijn steeds meer mensen die er gebruik van maken door er te sporten.

In de afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland een sterk programma rondom sport en bewegen opgebouwd. De vele nationale en internationale sportevenementen spreken tot de verbeelding. Maar ook 2018 als het 'Gelders Jaar van het aangepast sporten' mag er zijn.

Het Gelderse programma focust onder andere op het promoten en ondersteunen van 'Vitale sportparken' (Sport&Ruimte) en de 'Sportvriendelijke inrichting van de openbare ruimte' (Kenniscentrum Sport). Wij kiezen hiermee voor visies die sport verbinden met én maatschappelijke doelen, én ruimtelijke ambities. De tijd van de eenzame wipkip op de hoek van een straat is voorbij. Gelderland gaat voor de drieslag hardware-orgware-software / voorziening-organisatie-activiteiten.

Wie doet er met ons mee?

 • Jacques Nuijens
  Jacques Nuijens

  Provincie Gelderland (Beleidsadviseur)

 • Hanneke Verbree
  Hanneke Verbree

  Gelderse Sport Federatie (Senior-projectcoördinator)

 • Met medewerking van Kenniscentrum Sport

Locatie: Podium 1
Datum: 08/03/2018
Begin: 13:00
Einde: 13:45
Sector:

Dienstverlening

 • "Zeer breed aanbod qua producten en diensten, laagdrempelige kennismaking met standhouders en goed bereikbaar."

 • "Alle aanbieders bij elkaar waardoor je minder afspraken hoeft te maken. Je spreekt werkelijk iedereen, ook nieuwe contacten."