Expo-Line

Maak kennis met de snelste belijningsmachine ter wereld. In amper twintig minuten zet de GPS-gestuurde robot van Expo-Line de lijnen uit op je voetbalveld. In de Nederlandse stad Utrecht zet de robot in z'n eentje meer dan zestig voetbalvelden uit bij het begin van het seizoen.

Vooral dan, aan het begin van het voetbalseizoen, gaat kostbare tijd verloren met het uitmeten van voetbalvelden. Volgens de traditionele werkwijze, zijn er voor het uitmeten en belijnen van voetbalvelden +/- 4 mensen nodig, die op zich +/- 4 uur tijd nodig hebben om deze klus te klaren. Dat is een hoop tijd en moeite als je bedenkt dat deze robot dat in z'n eentje doet +/- op 20 minuten.

Bij organisaties die deze service aanbieden aan clubs en verenigingen, gebeurt dit meestal door medewerkers die in loondienst werken. Voor hen is zulke belijningsrobot een rendabele investering.

Het grote voordeel? Er komt extra tijd en mankracht vrij om elders in te zetten. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van de voetbalvelden. Na een droge zomer of na een natte winter is dat meer dan welkom.

De robot staat rechtstreeks in verbinding met satelliet. De bediening verloopt via een eenvoudig te gebruiken tablet. Eerst ontwerp je je voetbalveld op de tablet. Zodra je tevreden bent met het resultaat druk je op start en daarna gaat de belijningsrobot aan de slag.

Wanneer de robot de klus geklaard heeft, stopt die automatisch en laat een fluit signaal horen om dit kenbaar te maken. De robot wacht dan trouw en ongeduldig op zijn volgende opdracht, mogelijks het veld ernaast.

Robot + Afwasbare belijningsverf

Samen met de introductie van de belijningsrobot, introduceert Expo-Line ook een milieuvriendelijke afwasbare belijningsverf. In combinatie met de robot is dit een enorme stap voorwaarts qua flexibiliteit. Wie vandaag bijv. een American Football pitch nodig heeft en morgen weer een standaard voetbalveld, kan dit eenvoudigweg bekomen door gebruik te maken van de robot samen met de afwasbare verf oplossing van Expo-Line.

Een ander voorbeeld zou kunnen het gebruik tijdens jeugdtornooien kunnen zijn. Vandaag 4, 6 of meerdere jeugdveldjes automatisch uitmeten en intekenen op een seniorveld en morgen weer enkel 1 hoofdveldbelijning is geen science fiction meer maar harde realiteit.

Bij gebrek aan een adequate oplossing worden er tijdens jeugdtornooien kegeltjes of plastic markeerschijven gebruikt om veldjes af te bakenen. Dit geeft niet altijd een zeer duidelijk beeld van de afbakening van het veld weer en deze plastic markeerschijven kunnen daarenboven tijdens de wedstrijd verplaatst worden door wind, voetballen die er terecht komen of andere….

Een afwasbare belijning in eventueel een andere kleur, die later weer makkelijk met de robot kan verwijderd worden, zou hier een zeer goede oplossing kunnen zijn.

Ondertussen zijn er in de robot software reeds tal van sporten geprogrammeerd zoals; rugby, american football, tennis, handbal enz…. en wordt er nog volop verder gewerkt aan atletiek en mogelijke andere sporten.

Hierdoor zal ook de flexibiliteit in de toekomst alleen maar toenemen en hopen wij als Expo-Line zijnde weer mee een trend te hebben gezet in de verdere ontwikkeling van technologie en innovatieve producten in de wereld van de sport.

Na haar succes met Expo-Line Vanishing Spray en kant-en-klare belijningsverf heeft Expo-Line weer een primeur te pakken in de voetbalwereld. "Expo-Line blijft inzetten op vooruitgang en de vereenvoudiging van vrijwilligerswerk", legt zaakvoerder Raf Bogaerts uit.

"Uit onze berekeningen blijkt dat een belijningsrobot rendabel is voor alle organisaties die elf of meer voetbalvelden belijnen.

Hierbij een kleine rekensom voor wat betreft het uitmeten en belijnen van 4 voetbalvelden

Voor Joakim;

5 personen x 4 uur x 4 voetbalvelden = 80 man uur

Met Joakim;

1 persoon x 20 minuten x 4 voetbalvelden = 1 uur en 20minuten

Wie zelf de rekensom wil maken, is meer dan welkom op de Expoline stand. We stellen Joakim graag aan jou voor.