Vilton

Vilton Silent Building
Vilton biedt met zijn Silent Building-aanpak complete oplossingen voor geluidsproblemen in sportruimten. Stuiterende basketballen en harde stemmen zorgen al snel voor lange nagalmtijden en flinke herrie. Bij langdurig geluidsoverlast krijgen gymdocenten en sportinstructeurs vaak stem- en gehoorklachten. Ook kan laagfrequent sportgeluid vanuit een gymzaal makkelijk doordringen tot omliggende ruimten. Met designelementen (wandpanelen, plafonds, visuals) en constructieve oplossingen weet Vilton vrijwel ieder gebouw 'stil' te krijgen.

Advies, ontwerp en montage
Het Silent Building team van Vilton verzorgt bouwprojecten van tekentafel tot montage. Eigen akoestisch engineers berekenen en meten ter plaatse hoe problematisch de geluidsoverlast is. Vervolgens wordt aan de hand van onderzoeksresultaten een systeem op maat gemaakt en door ervaren monteurs geplaatst.

Softsonic Sportpanelen
Op de Dag van de Sportaccommodatie presenteert Vilton een nieuwe product: Softsonic Sportpanelen. Deze panelen vormen de meest voordelige en complete oplossing om de ruimte-akoestiek in gymzalen aan te pakken. Softsonic Sportpanelen bestaan uit een stevige laag akoestisch materiaal (Isonic basic) met een laag versterkt polyester wol in kleur naar keuze. Ze zijn sterk, licht van gewicht, akoestisch isolerend en balbestendig. Binnen één dag kunnen de monteurs van Vilton de panelen monteren in een sporthal.